Milyen napelemes rendszerek vannak?

Szponzorált tartalom

szigetüzemű napelemes rendszerek
szigetüzemű napelemes rendszerek

A szigetüzemű napelemes rendszerekről bizonyára már sokan hallottak, pedig nem ez az elterjedtebb hazánkban. Az alapelv ugyanaz, mint a hagyományos napelemes rendszereknél, azonban van egy hatalmas különbség. Nevezetesen az, hogy ilyenkor maximálisan függetlenedhetünk a szolgáltatótól, ugyanis a szigetüzemű napelemes rendszerek esetében nincs hálózatra kötve a rendszer. Úgy működik, mint egy sziget, tehát csak a magunk által termelt energiával lehet gazdálkodni. Ezt pedig egy akkumulátor tárolja el számunkra. A kezdeti költségek magasabbak ugyan, de sok előnye van ennek a rendszernek.

A napelemes rendszerek egyre népszerűbbek szerte a világon, így hazánkban is. Többféle pályázati lehetőség, kedvezményes, akár nulla százalékos kamatozású hitel konstrukció, vagy vissza nem térítendő támogatás érhető el ezen rendszerek telepítésére. A napelemes rendszer ugyanis nem olcsó, a szigetüzemű napelemes rendszerekről beszélünk, akkor pedig még magasabbak a költségek. A napelemrendszer.info abban segít, hogy elinduljunk ezen az úton, a kivitelező partnerek pedig végig is vezetnek rajta. Profi szakemberek kezében lehetünk, akik az ingyenes helyszíni felmérés során megnézik, hogy hogy lehet a legtöbbet kihozni a napelemes rendszerből.

Egy ilyen felméréskor megnézik a tető dőlésszögét, állapotát, szerkezetét, azt, hogy nincs-e valami, ami árnyékot vetne a napelemekre. Ez lehet egy nagy fa, vagy akár egy szomszédos épület is. Előfordulhat, hogy nem alkalmas a tető a napelemre, azonban van más tető, ahol ideális lehet. Így egy melléképület vagy egy garázs. A másik fontos dolog, hogy felmérjük az igényeket, hogy mekkora energiaszükséglete van a háztartásunknak. Ebből a kettőből már el lehet indulni. A napelemrendszer.info-n elég megadnunk az elérhetőségünket, a háztartásunk energiaszükségletét és azt, hogy melyik megyében élünk.

A napelemek megtérülési ideje általában 8-10 év között van, azonban nagyon fontos, hogy profi szakemberekre bízzuk magunkat, akik az ideális méretű és típusú rendszert meg tudják mondani számunkra. Az ideális rendszer nincs túl- és nincs alulméretezve. És bizony itt már felmerül a szigetüzemű napelemes rendszerek telepítése is. Aminek számos előnye van. Jelenleg a hagyományos rendszerek szaldós elszámolási rendszerben működnek, azonban a szabályozások szerint ez a jövőben már bruttó elszámolásos lesz. Most még ki lehet használni az éves egyszeri elszámolás előnyeit, de ez nem mindig lesz így.

A szigetüzemű napelemes rendszerek ezzel szemben nincsenek rákötve a hálózatra, gyakorlatilag teljesen függetlenek a szolgáltatótól. Így annyi áramunk lesz, amennyit magunknak termelünk. Ennek a függetlenségnek sok-sok előnye van, sokan ezért szeretnének ilyen rendszert. Érdemes profi szakembereket felkeresni a szigetüzemű napelemes rendszerek esetében is, mint amilyenek a napelemrendszer.info kivitelező partnerei is.

A környezetvédelem és az ingyenesen, saját magunk által előállított villamos energia egyre többek számára nyújt vonzó lehetőséget. Ebbe az irányba tart a világ és ezt bárki megtapasztalhatja a mindennapokban is. Egyre több tetőn jelennek meg ugyanis ezek a napelemek. A tiszta, zöld energiát pedig ugyan miért ne használnánk ki, ha egyrészt ingyen van, másrészt pedig korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre.