Hogyan lehet leszokni az alkoholról?

Szponzorált tartalom

felepulok.hu
felepulok.hu

A mozikban megy most Szabó Győző életrajti filmje, aminek a középpontjában a függőségek állnak. Elég nagy port kavart a film, és én is elmentem megnézni, hiszen szeretek moziba járni és szeretem a komolyabb filmeket is.

A film hatására egy kicsit átgondoltam, mennyire nehéz lehet függőnek lenni. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nincs ilyen eset a baráti társaságomban, a családomban, de még az ismerőseim között sem, vagyis nem tudok róla.

Eddig nem gondoltam bele, mennyire nehezen lehet leszokni a drogokról vagy az alkoholól. Pedig az alkoholizmus rengeteg Mayart érint és nem vagyok benne biztos, hogy mindenki megfelelő orvosi segítséget kap.

Pedig van Magyarországon is olyan hely, ahol le lehet szokni a függőségekről. Például a felepulok.hu oldalon láttam, hogy van egy olyan programjuk, ahol 28 nap alatt orvosi segítséggel segítenek megszabadulni a függőségektől. Szerintem ez hasonlít leginkább az amerikai filmekben is látott elvonókra és az anonim alkoholista clubbokra.

Itt a várostól messze, a természet közelében lehet felépülni A 28 nap alatt szakmai segítséggel tudnak leszokni a betegek a függőségeikről. Különböző programokat szerveznek a betegeknek, amik a rehabilitációjukat segítik.

A felepulok.hu oldalon egyébként elég sok információt lehet olvasni az alkoholizmusról. Abban is segítenek ezek az írások, hogy hogyan lehet felismerni az alkoholizmust, annak a jeleit. Szerintem hasznos olvasmány. nem gondoltam volna, hogy már az probléma lehet, ha valaki havi néhány alkalommal egy kicsit többet iszik a kelletnél, pedig annál, akinek a génjeiben van, már ez is függőséghez vezethet.

A felepulok.hu oldalon láttam, hogy itt nem csak szociális munkások segítenek a felépülőknek, hanem orvosi segítségük is van. Megnyugtató, hogy egy szakmailag ennyire felkészült ember segít a betegeknek, hogy leszokjanak.

Szerintem nagyon jó, hogy vannak ilyen intézmények, mint a felepulok.hu, ahol segítenek azoknak az embereknek, akiknek szükségük van erre. És jó, hogy ennyi mindent feltettek a honlapjukra, így a témában kevésbé jártasak is tudnak tájékozódni az alkoholizmusról.