Csatornakamerázás és más megoldások a vizszereles.net-nél.

Szponzorált tartalom

csatornakamerázás
csatornakamerázás

Aki a fővárosban él, az tudja, hogy kétféle lakás létezik: az egyikben már volt dugulás, a másikban meg majd valamikor lesz. A kérdés persze az is, hogy mikor. Vajon egy olyan pillanatban, amikor mindenki számít arra, hogy na most aztán már igazán történhetne valami, vagy inkább egy olyan pillanatban, amikor a nagy családi közös szülinapra készül a família és éppen kéne minden mellékhelyiség a házban. Na, hát ha tippelnem kéne, akkor nyilvánvaló, hogy a második opció lesz a befutó. De ha a jó csapatot hívjuk segítségül, akkor csatornakamerázás és más egyebek segítségével meg tudnak oldani bármilyen felmerülő vizes problémát pillanatok alatt.

A pillanatok alatt inkább képletesen arra gondolok, hogy lényegesen hamarabb a végére járnak a sztorinak, mintha mi magunk kezdenénk bele a vészelhárításba az otthon fellelhető eszközökkel. A vizszereles.net oldalon, ahonnan őket ki lehet hívni, többszörösen felhívják arra a figyelmet, hogy ne álljunk neki a barkácsáruházban vásárolt csőgörénnyel wc-t túrni, mert hogy olyan károkat okozhatunk, aminek a vége, hogy mindenképpen ki kell venni a wc-t és feltörni mindent, amíg meg nem lesz a dugulás gócpontja.

Hogy egy kicsit kitérjek a másik dologra, amit említettem, a csatornakamerázás is egy olyan eljárás, aminek a segítségével el lehet kerülni, hogy teljes falakat ki kelljen bontani. Van az úgy, hogy egyszer csak kiüt a falon, hogy ázik és akkor aztán nagyon nincs mit tenni. Csak reménykedik az ember, hogy olyan helyen pattant meg egy cső, hogy az ne okozzon vészesen nagy károkat. De aztán ha mégis átázik egy teljes fal, akkor nem nagyon lehet mit csinálni vele, ki kell bontani. De hol? Hát ahol a csatornakamerázás megmutatja, hogy a galiba kezdőpontja volt! Ez a rendszer ugyanis arra jó, hogy végig tolják ezt a pici kamerát a feltételezhetően hibás csövön és megnézik egy kijelzőn, hogy pontosan hol is lehet rajta a repedés, vagy erősebb esetben a lyuk. Nem tűnik egy modern technikának, mégis kevesen használják, pedig mennyi munkát meg lehet vele spórolni!

Márpedig, ha már a vízszerelő gyorsan jön a házhoz, attól még ugyanúgy a legjobb minőségű munka az, amit a megrendelő elvár. Éppen ezért azon sem szabad fennakadni, hogyha esetleg egy kicsit tovább tart a tevékenység annál, mint hogy csak egy félóra alatt kézrátétellel meggyógyítsák a helyzetet. A csatornakamerázást követően például az következik, hogy a megfelelő helyen bizony ki kell bontani a falat, levenni a csempét és kicserélni azt a –remélhetőleg kicsi – darab csövet, ami tönkre ment. Ha nincs szerencsénk, akkor ez simán lehet egy nagyobb kiterjedésű probléma is, akkor viszont könnyen lehet, hogy tényleg egész területeket kell megbontani és helyre rakni aztán.

Mindent összevetve tehát nem mindegy, hogy melyik telefonszámhoz nyúl először az ember, de ha a vizszereles.net csapata lesz a befutó, akkor sem a csatornakamerázás, sem pedig más tevékenységekkel nem lesz gond, ahogy a fizetéssel sem, hiszen a számlát, amit kapunk tőlük elfogadja a biztosító is, így ha be vagyunk biztosítva ezekre a káresetekre, akkor a segítség még akár ingyen is jöhet!