Cégeladásra felkészítés szakértő segítséggel!

Szponzorált tartalom

cégeladásra felkészítés
cégeladásra felkészítés

Egy cég eladása számos teendőt von magával. Hogy mi a folyamat menete, arról részletes tájékoztatást az adequit.com oldalon találhat az érdeklődő. Ennek ellenére mi megpróbáljuk dióhéjban összefoglalni, hogy melyek azok a legfőbb lépések, melyek a cégeladásra felkészítés során felmerülhetnek.

Az első lépés maga az előkészítés, amikoris arról van szó, hogy milyen módon és hol kívánjuk meghirdetni az eladó vállalkozást. Természetesen ma már az internet hatalmas segítséget jelent ebből a szempontból, érdemes is kihasználni a benne rejlő lehetőségeket! Készítsük elő gondosan a hirdetés szövegét, amelyben a legfontosabb információkat javasolt feltüntetni. Az adatszoba előkészítése az átvilágítás miatt szükséges, itt kerülnek előtérbe a megfelelő iratok, dokumentumok, amelyekre szükség lesz a későbbiekben is.

Ha ezekkel megvagyunk, akkor a hirdetés megjelentetése lesz a következő főbb lépésünk. Ezután érkezhetnek az első kérdések az érdeklődőktől, melyek közül kikerülnek a komoly szándékkal rendelkező érdeklődők. Szokás ilyenkor titoktartási nyilatkozatot aláíratni annak érdekében, hogy a nem publikus információkat csak azok érhessék el, akiknek feltétlenül szükségük van rá, ami kell az eladáshoz. Innentől kezdve jöhetnek a további kérdések.

A cégeladásra felkészítés része az átvilágítás egyéb formája, egyben a kockázatok felmérése a vevőjelölt és annak tanácsadói által. Az adásvételi szerződés előkészítése, majd annak mellékleteinek megtárgyalása következhet, s csak ezután jön maga az aláírás.

A zárási feltételek teljesítése a cégeladásra felkészítés utolsó mozzanata, ahol készhez vehetjük az eladási ár összegét.